Vredesweek – PAX’s Patatje vrede

Vredesweek banner

Taalmaatjes, koffie-avonden, inzamelacties, Utrechters die hun huis beschikbaar stellen voor mensen uit het AZC…

Goede initiatieven zijn er in overvloed. Toch is het geluid uit het nieuws wel eens anders. Multi-culti-samenlevingen zouden niet werken en negatieve verhalen hebben de overhand. Zonde, want we hebben sinds Hutspot & Hummus op zoveel plekken gezien hoe het wel werkt.

De Nationale Week van de Vrede.

Daarom zijn we superblij om mee te kunnen doen met de Nationale Vredesweek van PAX. PAX is een stichting die zich inzet voor internationale vrede. Tijdens deze actieweek laten ze samen met duizenden mensen zien hoe het wel kan werken. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

De meeste van deze activiteiten vinden niet alleen tijdens deze week plaats. Maar tijdens deze week bundelen ze alles onder de vlag van de Vredesweek. En, hoe klein ook, als je alles samenvoegt hoopt PAX een positief geluid te kunnen laten horen.

Donderdagdiner

Tijdens deze week staat ons donderdagdiner in het teken van Vrede. Samen met een klein clubje eten we bij ons thuis, iedereen neemt iets lekkers mee. Dit levert soms rare combinaties aan maaltijden op, maar gezellig is het altijd. Achteraf delen we natuurlijk weer een van de gerechten van de avond.
Wil je ook een keer mee-eten met het donderdagdiner? Stuur ons een berichtje.

Zelf meedoen?

Je kunt zelf ook meedoen aan een van de activiteiten. Op de agenda van de Vredesweek vind je alles wat bij jou in de buurt georganiseerd wordt.

 

Donderdagdiner

Geef een reactie