Zoete aardappelburger met boerenkool

zoete aardappelburger

Dit donderdagdiner stond in het teken van Amerika en we maakten een zoete aardappelburger. Sinds kort woont de Amerikaanse Maria bij Marieke in huis. Ze leerde ons hoe je deze vegetarische versie van een ‘sloppy joe’ maakt. Een sloppy joe is een burger met gehakt, worchester saus en uien. Maria maakt de burger met BBQ-saus en zoete aardappel. Ze leert ons hoe je de BBQ-saus uit de supermarkt net iets lekkerder maakt. Op het raspen van de aardappel na, is dit gerecht helemaal niet moeilijk. Ook maakten we er coleslaw bij.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • Een ui
  • BBQ-saus
  • Worchester saus
  • Honing
  • Mayonaise
  • Dille
  • 1 citroen
  • Boerenkool (of groente naar keuze)
  • Olie
  • Hamburgerbroodjes

Zo maak je de burger

  1. Schil en rasp de zoete aardappels.
  2. Neem een kommetje, en vul deze met gewone BBQ-saus uit de supermarkt. Meng hier een eetlepel Worchester-saus en een eetlepel honing doorheen om de smaak wat sterker te maken. Je kunt naar smaak meer toevoegen. “Anders is het geen echte BBQ-saus”, zegt Maria.
  3. Neem een grote pan met een laagje olie en bak de geraspte aardappel met een uitje gaar. Zorg dat het wel knapperig blijft.
  4. Meng de zoete aardappel met de BBQ-saus.
  5. Neem een schaaltje en meng vier eetlepels mayonaise met dille en citroensap.
  6. Bak de broodjes even knapperig in een droge pan (of de oven), en bedek de binnenkant met de mayonaise.
  7. Schep de zoete aardappel op de broodjes.
  8. Doe de boerenkool  ook op de burger. Je kunt de boerenkool kort van tevoren even op hoog vuur wokken, om het wat minder taai te maken.

Je zoete aardappelburger is klaar!

Lekker met coleslaw

Je kunt er bijvoorbeeld coleslaw bij maken. Meng hiervoor stukjes witte kool, venkel, mandarijn, peer, appel, rozijnen en rucola door elkaar. Maak aan met azijn, honing, olie en wat peper en zout.

 

samen aan tafel

Geef een reactie