Wortel pastinaaksoep met peterselie

Twee keer per maand houden we een ‘donderdagdiner’. De naam zegt het al, het is een diner op donderdag. We nodigen mensen van verschillende culturen uit en iedereen neemt wat te eten of te drinken mee. Een gezellige manier om samen te komen en elkaars eten te proeven. We doen dit met kleine groepen zodat iedereen elkaar goed kan leren kennen.

Iedereen had zich uitgesloofd in de keuken: we hadden Syrische  ‘gezmez’ van Alaa, rijst met gehakt en amandelen van de moeder van Hamzeh, watermeloensalade van Hannah, Franse salade van Guillaume, Mohammed en Aman brachten de wijn mee en wij maakten Hollandse gehaktballetjes en wortel pastinaaksoep. Lees hieronder het recept voor de soep.

Wortel pastinaaksoep met pittige kruiden en peterselie

Ingrediënten ( 8 personen):

  • Een bos wortels
  • 4 of 5 pastinaken
  • 3 uien
  • Boullionblokje
  • Chilivlokken
  • Kurkuma
  • Peper
  • Zout
  • Verse bladpeterselie

Wortel pastinaaksoep bereiden:

  1. Schil de pastinaken en de wortels en hak ze in grove stukken.
  2. Snijd daarna de uien en braad ze met wat olie goudbruin. Doe daarna de wortelen en pastinaken erbij en bak deze een paar minuten mee tot dat ze wat zachter zijn.
  3. Doe er 1 liter water en een boullionblokje bij. Je kan er later altijd nog meer water bij doen om het naar je eigen gewenste dikte te krijgen.
  4. Laat het water met de groenten nu minstens een half uur pruttelen met de deksel op de pan. Check daarna of de wortels en pastinaken al zacht zijn.  Laat het anders nog wat langer koken.
  5. Ga met de staafmixer door de pan heen zodat het een mooie oranje soep wordt.
  6. Voeg de kruiden naar smaak toe en voeg eventueel nog water bij. Laat de soep nog 5 minuten pruttelen.
  7. De soep kan geserveerd worden. Voor extra smaak en kleur gebruik  je de gesneden verse peterselie als garnering.

Geef een reactie