Syrisch ontbijt met kippenlevertjes

Syrisch ontbijt met kippenlevertjes

Alweer ons derde ontbijt bij Alaa en dit keer nog bijzonderder dan de vorigen. De hoofdrolspelers van dit ontbijt zijn de gebakken kippenlevertjes en de platbroodschotel met yoghurt, kikkererwten en amandelen. 

Gebakken kippenlevertjes

In de Nederlandse keuken is het eten van kippenlevertjes nog niet zo gebruikelijk. Na het eten van dit gerecht snappen we eigenlijk niet waarom. Het is namelijk super lekker en erg mals. Ze zijn gemakkelijk te verkrijgen bij een Islamitische slager. Dit is alles wat je ervoor nodig hebt:

kippenlevertjes

Ingrediënten:

  • Zoveel levertjes als je wilt
  • Olijf- of zonnebloemolie
  • Peper
  • Komijnpoeder
  • Citroen
  • Koriander of peterselie

Bereidingswijze:

  1. Bak de kippenlevertjes voor ongeveer 10 minuutjes in een koekenpan met olie.
  2. Voeg ondertussen de peper, komijnpoeder en citroensap toe.
  3. Leg ze op een bord en voeg nog wat extra citroensap toe.
  4. Garneer met koriander of peterselie.

Zo simpel is het!

De rest van het ontbijt:

De kippenlevertjes en de platbroodschotel staan tussen verschillende kleine hapjes: hummus, helva, Turkse witte kaas, olijven, za’atar met olijfolie, een dip van tahin met dadelstroop, rauwkost en natuurlijk Arabisch platbrood. Zie ook het Syrisch zout-zoet ontbijt waarin we uitleggen wat al deze ingrediënten zijn.

syrisch ontbijt
Deze ingrediënten maken het ontbijt compleet!

In de vorige ontbijten maakte Alaa onder andere pap van Semoule en een gerecht met Arabische tuinbonen.


Wie is Alaa?

portret Alaa
  • Heeft 5 jongere zussen.
  • Zijn lievelingsserie is ‘Vikings’.
  • Start elke ochtend start de dag met de liedjes van ‘The Queen of Morning’: Fairouz.
  • Werkt bij Afas in de IT.
  • Meer over Alaa

Geef een reactie