Salade Niçoise met ansjovis en tuinbonen

nicoise

Deze salade Niçoise is super snel gemaakt. De basis voor de salade uit Nice is groente en vis. Wij kozen voor ansjovis, maar je kunt ook voor tonijn gaan. We aten met onze Franse vriend Maki, die in Nederland is voor zijn masterstudie. We kennen elkaar uit de Voorkamer.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gram tuinbonen
  • Lente-uitjes
  • Olijven
  • 150 gram radijsjes
  • 2 tomaten
  • Mais
  • Voor de dressing: Mosterd, olijfolie, rode wijnazijn en peper en zout.

Zo maak je de salade Niçoise

  1. Kook de eieren en snijd in partjes.
  2. Ontdooi de tuinbonen door ze kort te koken, spoel af met koud water.
  3. Snijd de tomaten, lente-uitjes en de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Doe alles bij elkaar in kom met de ansjovis, mais en olijven.

Dressing

Wij gebruiken de dressing van Maki. Meng hiervoor olijfolie, mosterd, peper, zout en rode wijnazijn. Giet dit over de salade, en klaar!

Geef een reactie