Palak paneer met La Vache qui rit

Palak paneer

Abdullah heeft weer eens heerlijk voor ons gekookt. Geen traditioneel Syrisch gerecht maar de eigen versie van Indiaas Palak Paneer. Dit is een recept van de vader Abdullah. Het is een gezonde maaltijd, makkelijk te maken en smaakt heerlijk!

Palak La Vache qui rit

Paneer is een Indiase Roomkaas, de vader van Abdullah gebruikt hier (een heel pakje!) La Vache qui rit kaas voor in de plaats. Het gerecht bestaat uit een curry met kip, kaas, yoghurt, spinazie en andere groenten. Wij aten het met platbrood, maar je zou het ook met rijst kunnen eten.

Ingrediënten:

  • 600 gram verse spinazie
  • 250 gram kipfilet
  • klein stukje gember (ongeveer ter grootte van een cm)
  • magere yoghurt
  • La Vache Qui Rit kaasblokjes
  • Arabisch platbrood (of naanbrood)
  • tomatenpuree (klein potje)
  • 3 tomaten
  • 3 uien
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • currypoeder (gele kerrie)

Hoe maak je Abdullah’s palak paneer?

  1. Pel de knoflooktenen (niet snijden).
  2. Hak de gember fijn en snijd de uien en paprika in repen.
  3. Bak de knoflook, gember, ui en paprika samen in een koekenpan.
  4. Snijd de tomaten in parten en voeg ze toe aan de koekenpan.
  5. Als alles goed doorbakken is, stop je de inhoud in een kom en mix je het tot een fijn mengsel met een staafmixer.
  6. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel yoghurt en currypoeder (naar smaak) toe aan het mengsel.
  7. Laat de mix nog even pruttelen op het vuur, zodat het warm blijft.
  8. Snijd de kip in kleine blokjes en bak het met zout erbij totdat het goudbruin is.
  9. Kook ondertussen de spinazie in een pan met water, totdat de blaadjes iets geslonken zijn.
  10. Meng de gekookte spinazie met het groentemengsel.
  11. Voeg de kipblokjes toe aan het mengsel.
  12. Doe ten slotte alle 8 blokjes van de La Vache qui rit in de mix en meng alles goed door elkaar.
  13. De palak paneer is nu klaar.
  14. Scheur een stukje van het platbrood af en pak steeds een beetje van het mengsel erbij en smullen maar!

Zelf paneer maken

Benieuwd naar echte Indiase paneer? En kan je het niet vinden in de toko? Je kunt het ook zelf maken:
Breng 2 liter volle melk aan de kook. Haal het van het vuur af en laat het al roerend iets afkoelen. Roer er 4 eetlepels citroensap of 8 eetlepels yoghurt door. Blijf roeren totdat het mengsel schift en er ‘kazige’ stukjes ontstaan. Zeef het mengsel door een kaasdoek. Neem de doekpunten samen en knijp de rest van het vocht eruit. Leg de massa met doek en al in een zeef en verzwaar die met een bord of zware steen. Laat dit nog 2 uur uitlekken en snijd het daarna in blokjes.

 


Wie is Abdullah?

portret Abdullah
  • Komt uit een gezin met 10 kinderen.
  • Geeft les aan een basketbal jeugdteam in Utrecht.
  • Kan zo goed als vloeiend Nederlands spreken.
  • Heeft leren koken van zijn vader.
  • Meer over Adbullah

Geef een reactie