Paasbrood met boter van citrus en hazelnoot

paasbrood

Dit brood wordt in de Rooms-Katholieke traditie gegeten na de vastenperiode, tijdens Pasen. Daarom is het een feestelijk brood met amandelspijs en rozijnen. Eigenlijk is dit hetzelfde als de kerststol, alleen op een kerststol hoort poedersuiker, en op een paasstol amandelen. En in ons geval doen we het lekker allebei!
Wij maakten dit Paasbrood voor het tweede internationale diner. Dit keer organiseerden we het samen met de Voorkamer, een ontmoetingsplek voor nieuwe Utrechters. Je kunt er workshops volgen, samen zingen, naar de Soekmarkt en nu ook af en toe samen eten met Hutspot en Hummus! De tafel was weer goed gevuld met allemaal lekker eten, het was weer een gezellige avond.

Hoe maak je paasbrood?

Let op, je moet de amandelspijs een paar dagen van tevoren maken. Het deeg moet een paar keer een tijd rijzen, dus begin op tijd met het brood. Wij volgden het recept van Ellen’s blog “In My Red Kitchen”, en het is even wat werk, maar de paasstol was goed gelukt!

Citrus-hazelnoot boter

De frisse dip is super lekker bij de zoete brood, en ook lekker op bijvoorbeeld suikerbrood.

Ingrediënten

  • Schil en sap van een kwart sinaasappel
  • Sap van een halve limoen
  • Sap van een halve citroen
  • Handje hazelnoten
  • Een bakje mascarpone
  • Een kwart pakje roomboter
  • Honing
  • Kaneel

mascarpone boter

Hoe maak je de boter?

  1. Meng de mascarpone en boter door elkaar, zorg wel dat de boter goed zacht is.
  2. Rasp de sinaasappelschil en voeg dat toe samen met het sap van de sinaasappel, limoen en citroen.
  3. Maak de hazelnoten fijn in een keukenmachine, en meng ze daarna door het mengsel.
  4. Breng op smaak met honing en kaneel.
  5. Gebruik de partjes van de rest van de sinaasappel als decoratie bij het opdienen.Je kan net als ons ook wat muntblaadjes gebruiken.

Klaar!
En ja, waarschijnlijk lijkt je boter op hummus. Een fijn Pasen allemaal!

Geef een reactie