Kokos-gember koekjes

kokos-gember koekjes

Afgelopen zondag was het weer tijd voor een internationale lunch in de Voorkamer. Indonesische Gado Gado, Duitse melkrijst schotel (Reisauflauf) rijstcake, guacamole uit Texas, het was weer een mooie combinatie van gerechten.

Wij maakten kerrie-prei taart en kokos-gember koekjes. Een soort kokosmakronen, maar ze zien er wat anders uit. In plaats van suiker gebruiken we gezoete gecondenseerde melk, zo worden de kokosmakronen niet te zoet en lekker smeuïg.

Ingredienten

  • 375 gram gedroogde kokosrasp
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 ml)
  • 2x het eiwit van een groot ei
  • Stemgember (vergelijkbaar in Toko, of bij de bakspullen in de supermarkt)
  • Kaneel
  • Gemalen kardemom
  • Citroensap

Hoe maak je kokos-koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een grote kom. Doe hier de kokos in en giet de gecondenseerde melk erbij. Voeg kaneel en kardemom en een beetje citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Snijd de stemgember in kleine stukjes en meng dit door de kokos.
  4. Doe de twee eiwitten in een vetvrije kom. Klop ze met een mixer tot en luchtige schuim. Meng het voorzichtig door de kokos.
  5. Maak bolletjes van ongeveer 7 cm, en plaats deze op bakpapier op een ovenrooster. Zorg dat er ongeveer 4 cm tussen zit.
  6. Plaats ze 10-15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Let op dat ze niet te bruin worden, dan worden ze droog.

Het was bij ons even uitproberen wat de goede tijd in de oven was. Je kunt de kokoskoekjes daarom in 3 lichtingen bakken, zodat je de oven wat bij kunt stellen wanneer nodig.

Geef een reactie