Kip van de barbecue met frisse dillesaus.

kip met saus

Wanneer het even lekker weer is in ons landje moet je er eigenlijk meteen de vruchten van pakken. Lekker bij bruinen, drankjes op het terras, korte rokjes, maar bovenal: barbecueën! We hebben de Roemeense Paco bij ons uitgenodigd om dit samen met ons te gaan doen. Hij heeft voor ons kip in limoenmarinade met een frisse dillesaus bereidt. Naast dat dit erg lekker was, is het ook gemakkelijk om te maken. Het geeft net wat extra’s aan je barbecue!

Paco is een vlotte jongen van 26 jaar en woont sinds een jaar in Nederland. Met bijna niks is hij hier aangekomen en kan nu als kok in een restaurant aan de slag. Dat hij ervaring heeft met koken, kun je wel merken. Eerder mochten wij zijn salade met geitenkaas en chili-honingdressing proeven tijdens Eet mee! In Lombok. Nu was het tijd om zijn grill skills op de proef te stellen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 gram kipfilets
  • Zonnebloemolie (of een andere geurloze olie)
  • 125 gram zure room
  • 1 limoen
  • 3 tenen knoflook
  • Dille
  • Chilikruiden ( een verse chilipeper kan natuurlijk ook)
  • Verse kruiden naar wens zoals: basilicum, munt, tijm of citroenmelisse.

Hoe maak je de BBQ kip?

  1. Snijd de kip in dunne filets. Je kan hier meestal 2 of 3 filets uit snijden.
  2. Voeg zonnebloemolie, de limoen, peper en zout toe. Masseer de kipfilets goed in de olie. Zet de kip vervolgens in de koelkast en laat de olie zijn werk doen.
  3. Voor de saus is het handig als je een blender gebruikt. Heb je die niet, dan werkt het ook prima om de kruiden heel klein te snijden.
  4. Doe alle verse kruiden en knoflook in de blender totdat ze klein gehakt zijn.
  5. Voeg vervolgens de zure room erbij en mix het weer.
  6. Voeg peper en zout naar wens toe.
  7. Je kan eventueel nog het laatste beetje van de limoen toevoegen aan de mix. Je saus is nu klaar!

Deze saus past niet alleen bij kip, maar ook bij veel ander vlees. Een hele goede toevoeging voor elke barbecue dus!

 


Portret Hadi
  • Heeft als kok gewerkt bij Opium.
  • Heeft een keer voor ons gerapt.
  • Kookt geregeld voor het gezellige huis waar hij woont.
  • Maakt geen typische Syrische gerechten, maar probeert graag verschillende keukens uit.
  • Meer over Hadi

Geef een reactie