Indische pindakaassalade

pindakaassalade

Een salade met pindakaas? Deze vraag hoorde wij nogal vaak toen ik zei wat ik ging maken voor ons internationaal diner. Voor mij is het heel normaal, ik ben er mee opgegroeid. Maar ik snap dat het voor veel mensen een beetje gek klinkt. Toch klopt deze salade in zijn geheel en hoop ik dat je het een keertje probeert.

Makkelijk en smaakvol

De hoofdingrediënten van de salade zijn de pindakaas, sambal andijvie en taugé. Door deze smaakvolle ingrediënten hoef je er verder niet heel veel mee te doen. Het meeste werk is misschien wel de komkommer snijden.

Ingrediënten voor de pindakaasdressing:

  • 4 grote eetlepels pindakaas
  • +- 2 theelepels sambal oelek
  • Scheutje azijn
  • Scheut zonnebloemolie
  • Witte peper
  • Schepje suiker of zoetstof

Ingrediënten voor de salade:

  • 250 gram andijvie
  • 200 gram taugé
  • 1 komkommer

Zo maak je de pindakaassalade:

  1. Begin met de dressing: meng de pindakaas, sambal, azijn, zonnebloemolie, peper en suiker in een bakje. De dressing moet soepel zijn dus voeg meer zonnebloemolie toe als je denkt dat het te stevig is. Voeg ook de hoeveelheid sambal naar eigen smaak toe.
  2. Scheel de komkommer en haal het binnenste waterige deel eruit. Snijdt de komkommer in dunne plakjes.
  3. Voeg de andijvie, taugé en komkommer samen.
  4. Meng de pindakaasdressing met de salade vlak voor opdienen . En eet smakelijk!

Bij de salade maakten wij Indische frikadelballetjes.

Geef een reactie