Hete bliksem quiche

Voor het potluck-dinner tijdens ‘Who’s in Town‘ in de Voorkamer maakten wij natuurlijk ook een gerecht. We lieten ons inspireren door de Hollandse stamppot met appel en ui: Hete Bliksem. We lieten de aardappel en rookworst weg, en voegde bleekselderij en brie toe.

Ingredienten

  • 2 appels
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 rode uien
  • Walnoten
  • 200 gram brie
  • Honing
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • Peper en zout
  • Bladerdeeg
  • Ook lekker: champignons en spekjes

Zo maak je de ‘hete bliksem quiche’.

  1. Vet een springvorm in met boter, en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bedek de bodem en rand van de springvorm met bladerdeeg (eventueel wat paneermeel)
  3. Snijd de bleekselderij, uien (en champignons) in stukjes. Bak ze glazig in een koekenpan.
  4. Snijd 1 appel in stukjes en crush wat walnoten. Mix deze door de groenten. Doe ze dan in de springvorm.
  5. Snijd de brie in plakjes, en leg over de groenten.
  6. Giet wat honing over de brie.
  7. Mix in een kom de eieren, slagroom met peper en zout. Giet het over de groenten.
  8. Snijd 1 tot 2 appels in stukjes, en garneer de quiche met de stukjes appel.
  9. Garneer met wat walnoten.
  10. Bak 30-40 minuten in de oven.

Spekjes erbij? Bak deze goed uit, en mix ze ook door de groenten.

Geef een reactie