Groene aspergesalade met geroosterde kikkererwten

Aspergesalade

Mohamed zet de pizza tussen de groene aspergesalade, de kip met broccoli en kaas en de prei-kerrie taart. Als toetje hebben we taart en Magnums. Iedereen heeft iets lekkers gemaakt en meegenomen! Met een potluck diner krijg je de leukste combinaties. Een ideaal concept als je veel mensen uit wilt nodigen en niet zeker weet hoeveel mensen er aanschuiven. Normaal doen we dit op donderdag, maar vanwege de Ramadan die deze week is gestart is het donderdagdiner nu op maandag.

Het aspergeseizoen is begonnen! Deze groenten zijn nieuw voor onze Syrische vrienden. We maken een salade geïnspireerd op het Berlijnse koekboek: ‘Bieslook en Polenta’. We mixen het met Oosterse kruiden en kikkererwten. Het gerecht staat in een half uurtje op tafel (als de kikkererwten al zijn gekookt). Je kunt het een paar dagen van tevoren maken, makkelijk voor een potluck-diner in een drukke week. We gebruiken het kruidenmengsel z’atar, wat we eerder bij het ontbijt van Alaa gebruikten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram edamame (uit het vriesvak in de toko, ontdooid)
  • 300 gram kikkererwten
  • 300 gram groene asperges
  • verse munt
  • z’atar
  • 1 citroen
  • honing
  • 1 teentje knoflook
  • appelazijn
  • olijfolie
  • optioneel: pijnboompitten, walnoten en gedroogde abrikozen

Hoe maak je de groene aspergesalade?

  1. Kook de kikkererwten ongeveer 45 minuten, giet ze daarna af.
  2. Was de asperges en snijd de onderste 1,5 cm eraf. Snijd ze in stukjes van 2,5 cm. Blanceer ze door ze 1 minuut in kokend water te doen (zo blijven ze lekker knapperig).
  3. Grill de kikkerewten en edamame in een koekenpan met wat olie. Doe hier z’atar, peper en zout doorheen.
  4. Meng voor de dressing olijfolie, 1 teen knoflook, appelazijn, citroensap en honing door elkaar.
  5. Doe alles in een schaal en giet de dressing eroverheen.
  6. Garneer eventueel met pijnboompitten, schijfjes citroen en gedroogde abrikoos.

selfie

Donderdagdiner

Dit kookten we eerder voor het donderdagdiner:

Geef een reactie