Met alle bloggers maakten wij tabouleh salade!

tabouleh

Inmiddels heeft Hutspot & Hummus al 5 bloggers! Wij zijn super blij dat Yvette, Marloes en Irene ons team komen versterken. Gisteren hebben we dat gevierd met een gezellig avondje waarbij het eten natuurlijk centraal stond. Naast eten, bijkletsen en brainstormen hebben we ook met zijn allen gekookt. Een van de gerechten was een frisse tabouleh salade.

Wat is Tabouleh?

Tabouleh is een Arabische salade van bulgur met peterselie, munt en olijfolie. Dit kan je met verschillende ingrediënten aanvullen zoals: komkommer, tomaat of kip. Wij hebben een eigen versie gemaakt met geitenkaas en granaatappelpitten. En lekker dat het was!

Naast dat tabouleh super fris is voor een warme zomeravond in het park, is het ook nog eens mega makkelijk om te maken. En dan is het óók nog eens gezond! Wij zijn in ieder geval fan. En we hopen jij ook na het maken van dit recept.

Ingrediënten (4 personen):

  • 100 gram bulgur
  • 50 gram platte peterselie
  • 50 gram munt
  • 4 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • 1 of 2 granaatappel(s)
  • Peper
  • Zeezout
  • Zachte geitenkaas (bepaal zelf hoeveel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de bulgur volgend bereidingswijze op de verpakking (ongeveer 10/15 minuten). En laat het vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de munt en peterselie fijn.
  3. Haal de pitten uit de granaatappel.
  4. Snijd de geitenkaas in stukjes.
  5. Al deze ingrediënten kunnen nu bij de bulgur. En breng het op smaak met wat peper en zout.
  6. Maak een dressing van de olijfolie en de citroenen. Voeg ook hier wat peper en zout bij.
  7. Serveer de dressing apart of in de salade zelf. Je zomermaaltje is nu klaar!

Variatietips:

  1. Liever couscous dan bulgur? Dat kan! En dan mag je het nog steeds tabouleh noemen.
  2. Als vervanging voor de geitenkaas kan je ook feta gebruiken.

We hebben de avond afgesloten met een toetje op het food festival: Lepeltje Lepeltje in park Lepelenburg in Utrecht. 🙂

vierkant-tabouleh vierkant_bloggers

2 Comment

  1. Gisteren toevallig ook dit gegeten, maar dan met couscous inderdaad. Lekker simpel om te maken en met een Oosterse schijf o.i.d. een prima zomerse maaltijd. 🙂 Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe verhalen, vind het nog steeds een tof idee!

    1. admin says: Beantwoorden

      Bedankt voor je bericht! Wat toevallig dat jij dit ook hebt gegeten. We zijn benieuwd wat je van onze andere recepten vindt. We zijn momenteel druk bezig om meer verhalen te verzamelen! Dus snel meer…

Geef een reactie