Semoule met kaas en honing

Syrisch ontbijt

De semoule is onderdeel van het zout-zoet ontbijt dat we samen met Alaa maken.

Dit gerecht komt je misschien bekend voor: semoule is voor ons beter bekend als griesmeelpap. En al mag dat oer-Hollands klinken: deze hartige versie is anders – en lekkerder – dan we gewend zijn. Je maakt de Syrische semoule als volgt:

Ingrediënten (voor 3 a 4 personen)

  • Een eetlepel geklaarde boter (tip: maak je eigen ‘Ghee’)
  • 100 gram semoule. Je hebt verschillende varianten van griesmeel. Wij hebben de middelgrote
  • 50 gram suiker (je kunt ook zoetstof gebruiken)
  • 350 ml halfvolle melk
  • Jong belegen strooikaas
  • Kaneel
  • Honing

Hoe maak je de semoule?

  1. Doe een lepel geklaarde boter in een pan, en smelt deze. Voeg de semoule toe, en bak deze ongeveer een minuut in de boter. Goed blijven roeren, anders verbrandt de griesmeel.
  2. Voeg de melk en de suiker toe. Blijf het geheel ongeveer een minuut goed roeren, tot het een dikkere pap wordt.
  3. Roer de kaas erdoor tot deze smelt.
  4. Als je de pap te dik vindt, kun je nog wat melk toevoegen.
  5. Schep de Semoule op een schaaltje of bordje, strooi hier kaas, kaneel en honing overheen.

Klaar!
marieke ontbijt met semouleSemoule griesmeelpap


Wie is Alaa?

portret Alaa
  • Heeft 5 jongere zussen.
  • Zijn lievelingsserie is ‘Vikings’.
  • Start elke ochtend start de dag met de liedjes van ‘The Queen of Morning’: Fairouz.
  • Werkt bij Afas in de IT.
  • Meer over Alaa

Geef een reactie