Zoete pannenkoeken met aardbei en dadelstroop

Pannenkoeken met aardbei en kokos

Wij kennen ze als pannenkoeken, Alaa kent ze als ‘Tamari Ka’ak’. Pannenkoeken met banaan en dadelstroop zijn namelijk een specialiteit uit Damascus, de stad waar hij woonde.

Samen met Alaa probeerden we zoete pannenkoeken uit met een Oosterse twist. Iets anders dan de Hollandse pannenkoek met stroop. Maar minstens zo lekker. We waren het met elkaar eens: ze zijn zeer geslaagd! Heerlijk als lunch, toetje of voor bij een high-tea. Hieronder lees je hoe je de zoete aardbeivariant maakt. Voor een uitgebreidere lunch combineer je dit met de geitenkaas–notenvariant, deze volgt binnenkort!

Ingrediënten (4 personen)

Voor het beslag

  • 300 gram bloem
  • 300 gram volkorenmeel
  • 3 eieren
  • 600 ml melk
  • 1 tl zout
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 100 ml bruisend water (Spa rood bijvoorbeeld)

Voor op de pannenkoek

  • Pure chocolade in kleine stukjes (wij gebruikten 85% puur)
  • 400 gram Hollandse aardbeien in dunne plakjes gesneden.
  • Dadelstroop (te vinden in de Turkse/Arabische winkel)
  • Geraspte kokos

ingredienten pannenkoek aardbei kokos

Bereidingswijze zoete pannenkoek

  1. Doe het bloem, de meel, de eieren en de helft van de melk bij elkaar in een bak of schaal.
  2. Mix (met een mixer) tot een glad beslag, en voeg ondertussen het zout, de kaneel en de kardemom toe.
  3. Voeg daarna de tweede helft van de melk bij het beslag.
  4. Voeg als laatste het bruisende water toe.
  5. Doe een beetje boter in een koekenpan, en bak de pannenkoek aan een kant tot de bovenkant helemaal gestold is.
  6. Draai de pannenkoek om, en verdeel wat stukjes pure chocola over de pannenkoek (zie foto).
  7. Wacht tot de chocolade gesmolten is en tot de pannenkoek klaar is.
  8. Leg het pannenkoek op een bord, en verdeel twee rijtjes aardbeien over de lengte.
  9. Garneer met geraspte kokos en dadelstroop en rol de pannenkoek daarna op.
  10. Tast toe!

 

Geef een reactie