Hartige pannenkoek met geitenkaas en noten

Pannenkoeken met geitenkaas en noten

We wilden Alaa de Hollandse pannenkoek laten proeven maar dan met onze eigen draai. Geen pannenkoek met spek voor Alaa, want hij eet geen varkensvlees. Maar die van ons  met geitenkaas, honing, pijnboompitten, walnoten en rucola mochten er zeker wezen!

Samen met Alaa probeerde we Hollandse hartige pannenkoeken. In Syrië kennen ze de pannenkoek vooral als toetje, maar voor ons was het een prima lunch. Tip: neem ze mee als hartige bijdrage aan een high tea of picknick in het park. En probeer ook de zoete variant met aardbei.

Ingrediënten (4 personen)

Voor het beslag

  • 300 gram bloem
  • 300 gram volkorenmeel
  • 3 eieren
  • 600 ml melk
  • 1 tl zout
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 100 ml bruisend water (Spa rood bijvoorbeeld)

Voor op de pannenkoek

  • Harde geitenkaas in plakjes gesneden
  • Een beetje rucola
  • Honing
  • Een handje pijnboompitten (bak deze eerst even in de koekenpan)
  • Een handje walnoten

ingredienten pannenkoek geitenkaas noten

Bereidingswijze hartige pannenkoek

  1. Doe het bloem, de meel, de eieren en de helft van de melk bij elkaar in een bak of schaal.
  2. Mix (met een mixer) tot een glad beslag, en voeg ondertussen het zout, de kaneel en de kardemom toe.
  3. Voeg daarna de tweede helft van de melk bij het beslag.
  4. Voeg als laatste het bruisend water toe.
  5. Doe een beetje boter in een koekenpan en giet wat beslag in de koekenpan.
  6. Verdeel meteen ongeveer 5 plakjes geitenkaas over het beslag en wacht tot dat de pannenkoek helemaal gestold is.
  7. Draai hem dan nog ongeveer 2 minuten om. De kaas wordt nu lekker krokant.
  8. Leg de pannenkoek op een bord. En verdeel de walnoten, de pijnboompitten en de rucola. Garneer als laatste met honing.
  9. Rol op en klaar is kees!

 

Geef een reactie