Spinazie-kippensoep met gepofte aardappel

Spinazie-kippensoep

Vandaag aten we bij onze nieuwe kok: Hazem. We leerden hem kennen bij de vrijmarkt in Lombok (Utrecht) waar we kennis maakten met zijn Syrische gerecht. Nu was het tijd om in zijn nieuwe huisje in Amsterdam-Noord te komen eten: de spinazie-kippensoep.

Bij binnenkomst kwam de heerlijke geur van iets dat stond te braden in de oven ons al tegemoet. Het gaf meteen een huiselijke sfeer aan de nog leeg-ingerichte woonkamer. Later bleken dit aardappelen en wortels gewikkeld in aluminiumfolie te zijn; ter plekke omgedoopt tot ‘Hakuna-Batata’. Batata betekent aardappel in het Syrisch en Hakuna vonden we perfect passen bij de vrolijke, vrije sfeer die rondom Hazem hing. Hoe maakte hij dit?

Hakuna-Batata van Hazem

Ingrediënten (4 personen)

  • Aardappelen (ongeschild)
  • Wortels
  • Wittewijnazijn
  • Kerriepoeder
  • Boter
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen door de helft en leg ze in aluminiumfolie, sprenkel wat wittewijnazijn en peper en zout over de aardappels voordat je het pakketje dichtvouwt.
  2. Doe hetzelfde voor de wortels
  3. Op advies van Hazem is het ideaal als ze op lage temperatuur voor ongeveer twee uur in de oven liggen, maar voor kortere duur zijn ze ook nog steeds lekker. Zeker met toevoeging van de wittewijnazijn gaart alles een stuk sneller (dit is ook een tip voor als je andere gerechten snel klaar wil hebben).
  4. Als de gepofte aardappelen uit de oven komen, maak dan het alumiumpakketje open en smeer wat (room)boter op de aardappels.
  5. Strooi wat kerriepoeder over het gerecht bij serveren en klaar is kees!

Tijdens het wachten op het ovengerecht begon Hazem aan het klaarmaken van de spinazie-kippensoep.

Spinazie-kippensoep met Maggi

Ingrediënten

  • Kip gesneden in blokjes (400 gram)
  • Griekse yoghurt (400 ml)
  • Verse spinazie (150 gram)
  • Kastanjechampignons (200 gram)
  • 1 ei
  • Maggi-aroma
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de kip in een pan met 1L heet water, ongeveer 10 min.
  2. Klop het ei door de Griekse yoghurt, zo blijft het romig.
  3. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Terwijl de kip aan het garen is, voeg je de champignons en de Maggi-aroma aan het water toe.
  5. Als alles gekookt is, voeg je de spinazie toe en laat het nog 5 minuten doorkoken.
  6. Tenslotte meng je de yoghurt door de soep heen, en laat het nog even doorkoken. Klaar!

Tahin salade

Om het geheel wat meer kleur te geven, had Hazem ook nog een salade gemaakt. Hoe? Heel simpel.

  • Sla-mix
  • Tahin
  • Water
  • Mais

Bereidingswijze

  1. Mix de tahine met water totdat het een smeuïge pasta wordt.
  2. Was de sla en doe het samen met de tahine-pasta in een kom.
  3. Vul het geheel aan met de mais.

Nadat alles was klaargemaakt en we ondertussen verhalen uitwisselden met Hazem, werd alles op tafel uitgestald. Twee vrienden van Hazem waren ondertussen ook nog langsgekomen, dus het was een gezellige boel! Onder het genot van een biertje proefden we van de soep, de aardappels, wortels en salade. Alles smaakte heerlijk en de fijne sfeer en openheid van Hazem maakte deze avond tot een zeer geslaagde eerste keer!

 

1 Comment

  1. Harrie van Son says: Beantwoorden

    Ik ben trots op hem, dat hij, nadat hij een tijdje bij mij heeft gewoond, zijn weg heeft gevonden.
    Ik wens je het allerbeste en hoop nog vele malen bij je te komen eten
    Harrie

Geef een reactie