Kebab Hindi met rijst

recept: Kebab Hindi

Deze keer stond er Kebab Hindi met Rijst en Kubba op het menu.

We waren uitgenodigd  bij Nasser en Fatmeh. Een Syrisch stel dat sinds een jaar een huisje heeft in Nieuwegein. Toen wij binnenkwamen werden wij hartelijk ontvangen en het huis rook al naar lekker eten. Dit waren de Kubba, gehakt in griesmeel-deeg, die veel tijd vroegen, dus Fatmeh was hier alvast mee begonnen. Nadat we ons hebben voorgesteld  begonnen we meteen met koken en 1,5 uur later zaten we aan tafel. Het diner was verrukkelijk. Toen we dachten dat er niets meer bij kon in onze buik, kwam de Arabische koffie met dadels nog. Gevolgd door thee met nootjes. En daarna kregen we nog fruit. Toen konden we echt zeggen dat we helemaal verzadigd waren.

Omdat de Kubba al grotendeels waren voorbereid, komt dit recept later op onze site. Dit gerecht is nu nog te moeilijk voor ons als nieuwelingen in de Syrische keuken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • Halve ui
  • 1 kilo tomaten (gezeefde tomaten uit  pak zijn ook goed)
  • 1 groene paprika
  • Zonnebloemolie
  • Handje pijnboompitten
  • Witte rijst
  • Vermicelli

Kruiden

  • Verse peterselie
  • Gemberwortel
  • Kaneel
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Garam masala
  • Nigellazaad
  • Sambal oelek

We snappen het als je nog niet over al deze kruiden beschikt. Als je een paar kruiden weglaat of vervangt door andere Arabische kruiden zal het vast ook heerlijk smaken. Zorg dat je in ieder geval de verse peterselie, peper, zout, kaneel en sambal toevoegt.

Bereidingswijze Kebab Hindi

  1. Snijd de paprika en ui alvast in reepjes.
  2. Voeg aan het gehakt de peterselie, alle andere kruiden en de pijnboompitten toe.
  3. Meng het gehakt goed door elkaar en maak hier ovaalvormige gehaktballen, ofwel: “kebab” van (+/- 3 bij 8 cm).
  4. Bak de kebab goudbruin in de olie, en leg ze apart op een bordje.
  5. Kook ondertussen de rijst. Fatmeh liet de rijst eerst nog 5 minuten weken.
  6. Bak de paprika en ui 2 minuten in de pan met de olie waarin je zojuist de kebab hebt gebakken.
  7. Voeg de tomatenpuree toe (indien je verse tomaten hebt, pureer je deze eerst in een blender). Voeg zout, peper en sambal oelek toe. Laat het nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  8. Voeg daarna de kebab toe aan de tomatenpuree. Laat het nog 5 minuten staan.
  9. Bak de vermicelli in een dikke scheut olie voor 2 minuten. Voeg daarna de gekookte rijst toe .
  10. Bedien de rijst op een bord en de kebab hindi in een schaal. Strooi over beide gerechten nog wat pijnboompitten en peterselie. Je kan ook munt gebruiken als garnering.

Klaar!

Voor de volgende keer staat Kunafa op het menu, we zijn benieuwd! Meer over Naser en Fatmeh volgt.

Koffie met dadels
Gepureerde tomaat
Rijst met vermicelli


Portret Naser

Over Naser en Fatmeh

Naser en Fatmeh wonen ongeveer een jaar in Nieuwegein, en volgen nu een half jaar Nederlandse les. En dat is goed te horen! Tijdens het eten praten we over Syrische muziek, Mozart, de familie in Duitsland en Syrië (de grootvader van Naser heeft maar liefst 66 kleinkinderen).

De volgende keer staat Kunafa op het menu. We hebben er zin in!

Lees hier meer over Nasser en Fatmeh. 

Geef een reactie