Kebab hindi van lamsgehakt met tabouleh

Kebab Lamsgehakt

Na de kebab hindi van rund die we eerder maakten, aten we deze keer Ale’s variant met lamsgehakt uit de oven. Hierbij aten we tabouleh, een lekker fris bijgerecht voor het warme weer!
Ale komt uit Syrië en woont nu bijna een jaar met zijn gezin in Bilthoven. Hij zou graag zijn eigen Syrische restaurant oprichten in Amsterdam en heeft de plannen voor het menu en de inrichting al klaar, nu de ruimte nog (tips welkom!). Als alles zo smaakt als deze gehaktrolletjes, zien wij dat restaurant wel zitten.

Ingrediënten (5-6 personen)

  • 1 kilo lamsgehakt
  • Olijfolie
  • 4 tomaten
  • 5 uien
  • 3 flinke eetlepels tomatenpuree
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bos peterselie
  • 2 verse groene pepers
  • 7 soorten kruidenpoeder (dit is een mengsel van paprika, gember, curcuma, knoflook, komijn en peper. Niet te verwarren met het Japanse zevenkruidenpoeder).
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

Hoe maak je kebab hindi?

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Snijd 3 uien in ringen, en leg deze met een flinke scheut olie op een (diepere) bakplaat. Plaats de bakplaat op het gasfornuis en bak de uien tot deze glazig zijn. (Heb je geen diepe bakplaat? Je kunt de uien en tomaten ook bakken in een pan, en deze daarna overgieten in een grote ovenschaal).
  3. Verdun de tomatenpuree met 200 ml water, en snijd de tomaten in blokjes. Voeg dit toe aan de uien en laat dit een kwartiertje pruttelen.
  4. Voeg 2 groene pepers, zwarte peper, zout en 1 eetlepel 7 kruidenpoeder toe aan de tomatensaus.
  5. Meng ondertussen het lamsgehakt met 2 geraspte uien, 1 (heel fijn) gesneden bos peterselie, 4 tenen knoflook en het twee eetlepels 7 kruidenpoeder.
  6. Maak kleine ovale rolletjes (ongeveer 8 bij 4 cm) van het gehakt en leg deze in de tomatensaus in de bakplaat /ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie.
  7. Plaats de schaal 20 – 30 min in de voorverwarmde oven op 250 graden. Haal de laatste 5 minuten het aluminiumfolie van de schaal af.
  8. Garneer met wat peterselie.

Bijgerecht: Tabouleh

Ingrediënten

  • 1 bosje munt
  • 2 bossen peterselie
  • 4 eetlepels bulgur
  • 2 tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 3 limoenen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je tabouleh?

  1. Doe de bulgur in een kommetje met water en laat deze een uur wellen tot deze zacht is. Weinig tijd? Dan kun je de bulgur ook koken.
  2. Snijd de bosuitjes, peterselie en munt fijn (hoe fijner hoe beter, aldus Ale).
  3. Was een limoen en snijd deze in kleine stukjes, inclusief schil.
  4. Snijd de tomaten in blokjes.
  5. Doe alles in een kom en voeg hier een scheut olijfolie en het sap van 2 limoenen aan toe.
  6. Voeg naar smaak zout toe. Het is een fris-zure salade, wanneer je het te zuur vindt kan je eventueel wat suiker of honing toevoegen. Wij mengden de salade met de tomatensaus van de kebab hindi, lekker!

Kebab hindi is ook goed te combineren met rijst, Ale raadde aan om dan wat kardemom en kerrie door de rijst te doen. We konden nog gezellig samen buiten eten voor het onweer losbrak. Ale vertelde ons over verschillende Syrische instrumenten, muziek en Syrische toetjes. De toetjes klonken heerlijk, deze zetten we op de planning voor de volgende keer!

samen koken

 


Wie is Ale

 

Portret Ale
  • Gaat graag mee naar concerten.
  • Heeft 3 kinderen, zij zitten op een Nederlandse basisschool.
  • Kookt graag voor vrienden en familie.
  • Haalde zijn autotheorie (dat is niet makkelijk, want alles is in het Nederlands), en bezoekt graag verschillende Nederlandse steden.
  • Meer over Ale

Geef een reactie