Bietensalade met yoghurt en kaneel

Voor het donderdagdiner maakten we onder andere bietensalade. De salade in geïnspireerd op het Iraanse ‘Borani-ye laboo’. Door de bietjes wordt het gerecht vrolijk paars.

Dit gerecht wordt geserveerd als salade of als dip, bij bijvoorbeeld platbrood of rijst. Als je er bijvoorbeeld baby spinazie of rucola doorheen doet wordt het meer een salade. Met wat meer yoghurt en minder ‘groen’ is het meer een dip.

Ingrediënten

  1. 250 gram voorgekookte bietjes
  2. 400 ml Griekse yoghurt
  3. 1 teentje knoflook
  4. Kiemgroenten (liggen o.a. bij de verse kruiden bij de supermarkt)
  5. 1 citroen
  6. halve granaatappel
  7. Feta
  8. Kaneel
  9. Peper en Zout
  10. Optioneel: munt, baby spinazie, rucola en/of honing.

Zo maak je de bietensalade

  1. Snijd de bietjes in kleine blokjes (2 x 2 cm) en doe ze in een grote kom
  2. Meng de yoghurt erdoorheen.
  3. Roer de helft van de granaatappelpitten, de helft van de kiemgroenten en de helft van de feta erdoor.
  4. Maak op smaak met knoflook, citroen, peper, zout en kaneel.
  5. Garneer nu met de rest van de granaatappelpitten, kiemgroenten en feta.

 

Klaar!

Geef een reactie