Je thuis voelen in Utrecht: who’s in town?

de voorkamer, who's in town

Als je je vestigt in een nieuwe stad is alles nieuw. Maar dit wordt steeds meer een thuis. Met elke straat die je leert kennen, met elk plek waar je weet dat je welkom bent en met elke hotspot op je persoonlijke lijstje. Hoe fijn is het als je niet meer Google Maps hoeft te gebruiken voor de places to be, maar tips krijgen van vrienden. En als je favoriete plek er een is met je favoriete herinneringen.

Who’s in Town

In de Voorkamer speelden we afgelopen zondag ‘Who’s in Town’, ontwikkeld door ‘Good Company’. Met dit spel deel je jouw persoonlijke Utrecht. Waar heb jij mooie herinneringen? Waar heb je over gehoord, wat is jouw favoriete plek? En waar moet iedereen echt eens heen? Zlil tekende de kaart van de stad op het raam, en iedereen kon zijn plekjes op de kaart plaatsen. Super leuk en ook nog eens heel decoratief!

Daarnaast leerden we elkaar kennen als ‘buren’ waarmee je kunt delen en die jou kunnen helpen. Wat heb jij te bieden? Een basketbal, taalles, kookkunsten? En wat zoek je? Een taalmaatje, muziekles, of misschien iemand die jou kan leren koken? Met kaartjes deelden we de vragen, op zoek naar een match.

De derde activiteit was er een waar wij inmiddels goed in thuis zijn: samen eten! We hielden een potluck-dinner, zodat iedereen iets van zijn kookkunsten kon delen (en ideaal als je niet zo goed in kunt schatten hoeveel mensen er komen). We maakten recept-kaartjes om de recepten met elkaar te delen. Wij maakten ‘hete bliksem quiche’, scroll naar beneden voor het recept.

Gespreksstarters

Een grote, gevarieerde groep mensen had de sneeuw getrotseerd. Mensen uit Italie, Syrie, Tanzania, Ghana… Soms is het moeilijk om dan uit het niets een gesprek te beginnen (al was de sneeuw ook een prima gespreksstarter!). De spellen waren niet allen leuk om de stad te leren kennen, maar ook een hele leuke manier om met elkaar in gesprek te raken.

Benieuwd naar de kaart? Ga dan eens langs bij de Voorkamer om hem te bewonderen en jouw hotspots toe te voegen.

Recept: hete bliksem quiche

Voor dit gerecht lieten we ons inspireren door de Hollandse stamppot met appel en ui: Hete Bliksem. We lieten de aardappel en rookworst weg en voegde bleekselderij en brie toe. Lees hier hoe je het recept maakt. 

For our English speakers: here you find the recipe, translation follows later.

Geef een reactie