Syrische salade met bieten

Syrisch eten: bietensalade

Wij eten de salade als bijgerecht bij de Fata kip die Zaynab ons leerde maken. De bietjes, citroen en wortel maken de salade fris en zoet. En, het is een mooi kleurrijk geheel!

Ingrediënten

  • Voorgekookte bietjes
  • 2 wortels
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Sla (maakt niet uit welke)
  • zout

Zo maak je de salade

  1. Snijd de bietjes in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  2. Snijd de wortels in plakjes, halveer deze en kook ze kort (ongeveer 5-10 min, ze moeten niet te zacht worden)
  3. Neem een grote kom. Doe de bietjes, wortels door elkaar met wat olijfolie. Voeg naar smaak nog meer citroensap, knoflook en zout toe.
  4. Snijd komkommer en tomaat ook in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng door de salade.
  5. Was als laatste de sla, maak klein en meng ook deze door de sla.

Bietensalade maken

Geef een reactie