Freekeh, yoga en Pim Pam Pet

samen eten

Aan de muur hangt een grote verzameling schilderijen. Een verzameling poppenkastpoppen lacht je toe van boven de wastafel, en in de kamer naast ons vinden we een bonte verzameling verkleedkleding.

De yogastudio waar we met Aman aten is een ruimte vol details en creatieve voorwerpen. Je ziet dat de ruimte is ingesteld op mensen die nog geen Nederlands spreken: veel details zijn voorzien van een naambordje. ‘Het zout’, ‘De koelkast’, ‘De tafel’ en ‘De koffer’, een uur in deze kamer is een taalles op zich.

Freekeh en rundvlees

We aten eerder in de yogastudio, toen maakten Aman verschillende hapjes. Deze keer eten we freekeh, geroosterde groene tarwe, met rundvlees en salade. Voor het recept verwijst Aman naar zijn moeder, die weet hoe je dit het beste kunt maken. Zelf eet Aman vaak bij zijn vriend Mohammed in het AZC. Gezellig voor beiden, want in het AZC zitten niet heel veel mensen uit Syrië meer, de meesten hebben ondertussen een eigen woonruimte. Aman had een woonruimte in een heel klein dorp toegewezen gekregen. Maar hij woont liever in Utrecht dus woont hij nu in een studentenhuis. Zelf koken doet hij nog niet zo vaak, dus wij zijn super blij dat hij voor ons wilt koken!

ICT en civiele techniek

We praten over de nieuwe opleiding die hij na de zomer start, de pre-bachelor Built Environment aan de Hogeschool Utrecht. Hij is super enthousiast dat hij hier is toegelaten, een mooie eerste stap om zijn studie weer op te pakken. Aan alle initiatieven is te merken dat Aman niet stilzit, en zijn Nederlands is met de dag beter. Hij laat het filmpje zien van zijn bezoek aan het bouwproject van een nieuwe brug. Met zijn achtergrond in de civiele techniek past dit helemaal in zijn straatje. We hopen dat hij ooit zelf weer in de techniek aan de slag kan, en hebben hier het volste vertrouwen in.

Yoga en Pim Pam Pet

Na het eten krijgen we yogales van Milou en spelen we Pim Pam Pet. Meteen een leuke manier voor Aman om meer Nederlands te leren. Het was weer gezellig. Dankjewel Aman!

Geef een reactie